fuszeres_hagymas_400Hozzávalók a fűszeres, hagymás kenyérhez:

60 g finomra őrölt mandula
60 g finomra őrölt szezámmag
60 g Nature Cookta Tápióka keményítő
½ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
1 kk. Nature Cookta Parajdi só
2 tk. fűszerkeverék
1 közepes méretű vöröshagyma
4 L-es méretű tojás
kb. 0,5-1 dl víz
1 ek. kókuszolaj + 1 ek. a sütéshez
a fűszerkeverékhez:
szárított oregánó, bazsalikom, zsálya, borsikafű, majoránna, rozmaring, kakukkfű

A kenyér elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, serpenyőben 1 ek. kókuszolajon megpirítjuk, kihűtjük. A száraz alapanyagokat összekeverjük a fűszerkeverékkel. A tojást felverjük a kókuszolajjal, beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, a hagymát és annyi vizet, hogy sűrű, de ne túl lágy keveréket kapjuk. 5 percre félre tesszük, hogy a liszt vegye fel a nedvességet. Ha szükséges, a tésztát még egy kevés vízzel hígítsuk, majd szilikon kenyérsütő formába töltjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A kenyeret kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Fűszeres, hagymás kenyér
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)