fugedzsemes_400Hozzávalók a mandulalisztes, fügedzsemes kekszhez:

a tésztához:
10 g Nature Cookta Szőlőmagliszt
100 g finomra őrölt mandula
70 g Nature Cookta Mandulaliszt
10 g 20-22%-os Nature Cookta Kakaópor
¼ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
csipet só
1 tk. citromlé
40 g kókuszolaj
1 L-es méretű tojás
60 g Nature Cookta Eritritol
1-2 ek. hideg víz (opcionális)
az összeragasztáshoz:
fügedzsem
a bevonáshoz:
kb. 100-150 g csokoládé

A keksz elkészítése:

A keksz hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Mandulaliszttel megszórt felületen a tésztát kb. 7 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm átmérőjű, kör alakú formával kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakosgatjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni, majd 2-2 darabot fügedzsemmel összeragasztunk. A kekszek tetejét gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk, miután a csokoládé megdermedt, jól záródó dobozba tesszük. Egy éjszakát pihentetjük, ezután fogyasztjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Fügedzsemes keksz
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)