Francia csokitorta paleoósan

Hozzávalók (1 egész tortához = 8-12 szelet):

  • 120 g Nature Cookta Kakaóvaj
  • 100 g Nature Cookta Kakaópor
  • 150 g porrá őrölt  Nature Cookta Eritritol
  • 1 kiskanálnyi stevia
  • 250 g Nature Cookta Kókuszolaj
  • fél dl narancslikőr (sütéskor az alkohol elpárolog)
  • 6 egész tojás (egyben habbá verve)

Elkészítés:

  1. Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedjük, és így fogatjuk vissza a keretbe. Megnedvesített papírcsíkkal kibéleljük és kívülről alufóliába csomagoljuk, hogy sütés alatt ne szökhessen bele majd a víz.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszolajat, a kakaóvajat, belekavarjuk a kakaóport, az eritritolt, a likőrt és a steviát, simára keverjük és levesszük a gőzről, hadd hűljön.
  4. Amíg hűl, az egész tojásokból hosszan, magas fordulaton, kemény habot verünk, majd több részletben hozzákeverjük a langyos, olvasztott csokikrémet.
  5. A masszát az előkészített, tepsibe helyezett tortaformába töltjük, egy ujjnyi vizet öntünk köré, és az előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük (párolódik!)
  6. Kihűtjük, kizsaluzzuk, tálalásig hűtőben tartjuk. Hidegen szeleteljük, 8-12 szelet lesz belőle. Friss gyümölccsel, kókuszhabbal, paleoós vanília-öntettel, -fagylalttal… stb. kínáljuk.
  7. A maradékot felkockázhatjuk, beleforgatjuk a kakaóporba és a mélyhűtőben tárolhatjuk. Finomabb, mint a trüffel (Truffles) csoki!

Elkészítési idő kb. másfél óra