Forró csoki paleoósan
Beküldte: Sajó Anna
Hozzávalók (1 személyre):
- 2 púpos teáskanál Nature Cookta Kakaópor
- 2-3 teáskanál Nature Cookta Eritritol
- késhegynyi Stevia
- csipet só
- 1-2 tojás sárgája
- 1 kanál (2 dkg) Nature Cookta VCO Kókuszolaj
- 1 evőkanál Kollagén peptid por
- 2 – 2,5 dl forró víz (tisztított ivóvíz)
Elkészítés:
- a, Pár csepp meleg vízzel simára keverjük a kakaóport (és egy ici-pici sót),
b, felhígítjuk 1 dl vízzel és kavargatva felfőzzük.. - a, Egy másik edényben fél deci forró vízbe beletesszük először a kókuszolajat hogy olvadjon, majd az Eritritolt (és a Steviát), 1 kanál Kollagén peptid port és két frissen megmosott, szárazra törölt, kettéválasztott tojás sárgáját.
b, tejhabosítóval összeturmixoljuk - Összetöltjük egy nagyobb pohárban (először a kakaót), meleg vízzel utána töltünk, ha szükséges.
- Tejhabosítóval habosra keverjük
Elkészítési idő: 15 perc
Megjegyzés:
- Használhatunk hozzá egyszerű Nature Cookta Kókuszolajat is, akkor egy 2 cm-es vaníliarúd darabka kikapart belsejével ízesíteni kell.
- Felnőttek a kakaófőzést lefőtt kávéval is kiválthatják, ha habos kávét szeretnének inkább inni. Ebbe 1 tojássárgája elegendő. Gyorsabban, 5-8 perc alatt, elkészül.