erzekenyek_szakacskonyveDr. Tolnai Orsolya szakácskönyvében találékonyan és részletesen mutat be olyan ételeket, amelyek egyszerre ínycsiklandozóan finomak, és megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy a glutén-, laktóz- és cukormentes étrendet követők is fogyaszthassák őket.

A szerző az után kezdett el megoldáson gondolkozni, miután szembesült vele, hogy a már kialakult inzulinrezisztenciája mellett glutén-, és laktózérzékenységet is megállapítottak nála. Ahelyett azonban, hogy elkeseredett volna, inkább próbálta megkeresni, hogyan boldogulhat a „mindenmentes” táplálkozásban.
Ételei bár cukor-, laktóz- és glutén nélkül készültek, cseppet sem unalmasak. Igyekszik változatos alapanyagokkal dolgozni, mesterien keveri a hagyományost a modernnel. Figyelemre méltó, ahogyan a teljesen szokványos alapanyagokat olyan különlegességekkel ötvözi, mint a levendula vagy a rózsavíz. Elsőre talán furcsálljuk a céklát a csokoládétortában, ám a kísérletezésnek köszönhetően az esetenként nem szokványos alapanyagok különleges ízvilágot hoztak létre. Készítse el őket családjának, vagy barátainak, a hatás biztosan nem marad el.

Ajánljuk az Érzékenyek szakácskönyvét mindazoknak, akik szeretnék a glutén-, laktóz- és cukormentes táplálkozás olyan területét kipróbálni, amely egyszerre tartja meg a hagyományos irányokat, mégis szakít a korábbiakban megszokottakkal.
A szerző személyes hangvétellel kalauzol minket végig reggelik témakörétől egészen a desszertekig. A saját maga által készített fotók láttán pedig garantáltan összefut a nyál a szánkban. Így csábít minket kipróbálásra, és a ‘mindenmentes’ táplálkozás részleteibe vezet minket.

Megvásárolható: Netbiobolt (https://netbiobolt.hu/bolt/egy%C3%A9b-1/k%C3%B6nyvek/%C3%A9rz%C3%A9kenyek-szak%C3%A1csk%C3%B6nyve.htm), Libri