Hozzávalók az epres, sárgabarackos tejes pitéhez:
4 kisebb sárgabarack, negyedekbe vágva
kb. 150 g eper, félbe vágva
80 g Nature Cookta Mandulaliszt
20 g Nature Cookta Tápióka keményítő
50 g vaníliás Nature Cookta Nyírfacukor
1 tk. N&Z Kókuszolaj
1 citrom reszelt héja
1 kk. szárított levendula virág
1 vaníliarúd magjai
kb. 2,5-3 dl mandulatej
2 L-es méretű tojás
csipet só
a forma kikenéséhez:
N&Z Kókuszolaj
a szóráshoz:
kb. 20 g szeletelt mandula
a tálaláshoz:
citromfű
menta
por Nature Cookta Nyírfacukor
A pite elkészítése:
Egy kb. 25 cm átmérőjű, 2-2,5 cm magas, kerek kerámia formát alaposan kikenünk kókuszolajjal. A formába helyezzük a gyümölcsöket. A szeletelt mandula kivételével a tészta hozzávalóit kézi habverővel összekeverjük, és a gyümölcsök tetejére öntjük. Megszórjuk szeletelt mandulával. A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Akkor vesszük ki a sütőből, amikor a teteje már megszilárdult és a széle megpirult. Tálaláskor citromfüvet, mentát és fátyolnyi por nyírfacukrot szórunk rá.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.