epres_sargabarackos_400Hozzávalók az epres, sárgabarackos tejes pitéhez:

4 kisebb sárgabarack, negyedekbe vágva
kb. 150 g eper, félbe vágva
80 g Nature Cookta Mandulaliszt
20 g Nature Cookta Tápióka keményítő 
50 g vaníliás Nature Cookta Nyírfacukor
1 tk. N&Z Kókuszolaj
1 citrom reszelt héja
1 kk. szárított levendula virág
1 vaníliarúd magjai
kb. 2,5-3 dl mandulatej
2 L-es méretű tojás
csipet só
a forma kikenéséhez:
N&Z Kókuszolaj
a szóráshoz:
kb. 20 g szeletelt mandula
a tálaláshoz:
citromfű
menta
por Nature Cookta Nyírfacukor

A pite elkészítése:

Egy kb. 25 cm átmérőjű, 2-2,5 cm magas, kerek kerámia formát alaposan kikenünk kókuszolajjal. A formába helyezzük a gyümölcsöket. A szeletelt mandula kivételével a tészta hozzávalóit kézi habverővel összekeverjük, és a gyümölcsök tetejére öntjük. Megszórjuk szeletelt mandulával. A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Akkor vesszük ki a sütőből, amikor a teteje már megszilárdult és a széle megpirult. Tálaláskor citromfüvet, mentát és fátyolnyi por nyírfacukrot szórunk rá.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Epres, sárgabarackos tejes pite
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)