Hozzávalók az epres, citromkrémes tortához:
a tésztához:
30 g Nature Cookta Kókuszliszt
15 g Nature Cookta Tápióka keményítő
csipet só
½ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
1 citrom reszelt héja
10 g N&Z Kókuszolaj
1 vaníliarúd magjai
30 g Nature Cookta Eritritol
3 db L-es méretű tojás
a forma kikenéséhez:
N&Z Kókuszolaj
a citromkrémhez:
3 citrom leve
2 citrom reszelt héja
60 g Nature Cookta Eritritol
1 L-es méretű tojás
2 tojás sárgája
15 g Nature Cookta Tápióka keményítő
50 g N&Z Kókuszolaj
a díszítéshez:
kb. 300 g eper, mentalevélkék
A torta elkészítése:
A krém hozzávalóit a kókuszolaj kivételével alaposan elkeverjük, gőz felett – folyamatosan kevergetve – besűrítjük. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a kókuszolajat. Kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját az eritritollal fehéredésig habosítjuk, a kókuszolajat folyamatosan hozzácsorgatjuk. A tojásos keveréket néhány perc alatt kihabosítjuk. Hozzádolgozzuk a citrom héját, levét, a vaníliát, az előzőleg elkevert száraz hozzávalókat és a tojásfehérje habot. A tésztát 20-22 cm-es, kókuszolajjal alaposan kikent tortaformába öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A tésztát rácson hagyjuk kihűlni.
A tésztát tálra helyezzük, a tetejére kenjük a krémet. Eperrel és mentával díszítjük. A tortát éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.