Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan elkeverjük. A tojást az édesburgonya pürével és a zsiradékkal krémesre botmixerezzük. A nedveset és a szárazat vegyítjük, előbb kanállal, pár perc után pedig kézzel is alaposan egybedolgozzuk, majd félretesszük legalább fél órára, de akár egy fél napra is, jó hideg helyre (hűtőszekrénybe) pihenni, duzzadni.

Szilikonos lapon kevés bambuszrostot alá-fölé szórva elnyújtjuk, késsel berácsozzuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, kezünk élével körbesodorjuk, tepsibe pakoljuk. A kimaradt gyuradékokat újragombócozzuk és újranyújtjuk, kedvünk szerint formázzuk, készülhetnek fonott-csavart finomságok is. A tetejét tojássárgájával vagy paradicsomszósszal kenjük.

200 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 25-30-35 perc alatt megsütjük, a pogácsa mérettől is függ a sütés hossza. A pogácsákat ne pakoljuk nagyon közel egymáshoz, mert sütés közben nőni fognak. A sütési idő sütőnként eltérő lehet, mindig kísérjük figyelemmel. Ha már szép barnás a teteje és a talpa is barnulgat, akkor hamarosan elkészül. Lehetőség szerint rácson hűtsük ki. Csak kihűtve fogyasszuk, melegen-langyosan még nedves a belseje.

Recept
recipe image
Recept neve
Édesburgonyás pogácsa
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő