Diós-lekváros nudli

Beküldte: Ambrus Anett

Hozzávalók:

  • 2 db M-es méretű tojás
  • 5 dkg Nature Cookta Szezámmagliszt
  • 5 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
  • 5 púpos ek. darált dió
  • tetszés szerinti mennyiségű Nature Cookta Eritrit
  • házi lekvár

A liszteket összekeverjük, a tojásokat villával felverjük és kézzel egy formázható masszát gyúrunk. Meggynyi darabokat csipkedünk a tésztából, és enyhén nedves kézzel kisujjnyi rudakat formázunk belőle.
Forrásban lévő vízbe pakolgatjuk és kb. 3 percig főzzük közepes lángon. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük és félretesszük hűlni .

Elkészítjük a bundáját:
Felforrósított teflon serpenyőbe szórjuk a darált diót és néhány keverés – forgatás – után ezt is félretesszük.
A diót elkeverjük az eritrittel, beleforgatjuk a tésztát és tálaljuk.

A megadott mennyiség 3 fő részére elegendő.
Kb. 20 perc alatt elkészül, tovább tart megformázni, mint amíg megfő a tészta 🙂