Hozzávalók a diós, csokoládés süteményhez:
250 g étcsokoládé
150 g kókuszolaj
90 g Nature Cookta Nyírfacukor
csipet só
¾ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
3 dkg durvára vágott, pirított dió
4 L-es méretű tojás
9 dkg darált, pirított dió
a forma kikenéséhez: kókuszolaj
A sütemény elkészítése:
A csokoládét a kókuszzsírral gőz felett összeolvasztjuk, alaposan elkeverjük. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel fehéredésig keverjük. A csokoládét és az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat a tojásos keverékbe dolgozzuk. A tésztát kókuszolajjal kikent 20-22 cm-es tortaformába öntjük. A süteményt 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Savanykás gyümölccsel és fagyival tálaljuk.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.