Diós-áfonyás kakaós csiga (paleo)
– glutén-, laktóz-, szója- és cukormentes
Beküldte: Nagy Krisztina
14 darab – kb. 7 főre
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg mandulaliszt
- 5 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
- 4 dkg Nature Cookta Amarántliszt
- 1 púpozott evőkanál Nature Cookta Bambuszrost
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 3 evőkanál PorXukor
- 1 kiskanál Nature Cookta Konjac liszt
- 2 darab M-es tojás
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 2 dl langyos víz
- fél kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- csipet Himalája só
A töltelékhez:
- 3 evőkanál PorXukor
- 5 evőkanál kókuszkrém
- 2 evőkanál Nature Cookta Holland Kakaó
- 1 marék aszalt áfonya
- 1 marék felaprított dió
A kenéshez:
- egy tojássárgája
A tészta hozzávalóit kimérjük. Az útifű maghéjat összekeverjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy zselés-kocsonyás anyaggá álljon össze. Ezután a tészta minden hozzávalóját kézzel összedolgozzuk. Sima egynemű kelt tésztához hasonló anyagot kell kapnunk.
A tésztát két sütőpapír között fél ujjnyi vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez a porédesítőt a kókuszkrémmel és a kakaóval simára keverjük, majd a tésztára kenjük egyenletes mennyiségben. Megszórjuk az áfonyával és a durvára darabolt dióval. Óvatosan, a hozzánk közelebb eső részén megfogjuk a tésztát – az alatta lévő sütőpapír segítségével – és óvatosan feltekerjük. Éles késsel egyforma vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, majd ügyesen kis szív alakokat formázunk belőlük. De hagyhatjuk eredeti alakjukban is. A csigáink oldalait felvert tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Önmagában, vagy egy pohár forró kakaóval is kiváló.
Jó étvágyat!
Sütés: 35 perc, 180 fokra előmelegített sütőben
Elkészítési idő a sütéssel együtt: 60 perc