Diós-áfonyás kakaós csiga (paleo)

– glutén-, laktóz-, szója- és cukormentes

Beküldte: Nagy Krisztina

14 darab – kb. 7 főre

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
  • 4 dkg Nature Cookta Amarántliszt
  • 1 púpozott evőkanál Nature Cookta Bambuszrost
  • 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
  • 3 evőkanál PorXukor
  • 1 kiskanál Nature Cookta Konjac liszt
  • 2 darab M-es tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 2 dl langyos víz
  • fél kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet Himalája só

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál PorXukor
  • 5 evőkanál kókuszkrém
  • 2 evőkanál Nature Cookta Holland Kakaó
  • 1 marék aszalt áfonya
  • 1 marék felaprított dió

A kenéshez:

  • egy tojássárgája

A tészta hozzávalóit kimérjük. Az útifű maghéjat összekeverjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy zselés-kocsonyás anyaggá álljon össze. Ezután a tészta minden hozzávalóját kézzel összedolgozzuk. Sima egynemű kelt tésztához hasonló anyagot kell kapnunk.
A tésztát két sütőpapír között fél ujjnyi vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez a porédesítőt a kókuszkrémmel és a kakaóval simára keverjük, majd a tésztára kenjük egyenletes mennyiségben. Megszórjuk az áfonyával és a durvára darabolt dióval. Óvatosan, a hozzánk közelebb eső részén megfogjuk a tésztát – az alatta lévő sütőpapír segítségével – és óvatosan feltekerjük. Éles késsel egyforma vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, majd ügyesen kis szív alakokat formázunk belőlük. De hagyhatjuk eredeti alakjukban is. A csigáink oldalait felvert tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Önmagában, vagy egy pohár forró kakaóval is kiváló.
Jó étvágyat!

Sütés: 35 perc, 180 fokra előmelegített sütőben
Elkészítési idő a sütéssel együtt: 60 perc