Csokikrémes banános palacsinta-csiga

Beküldte: Rakó Éva
Gesztenyelisztes paleocsintát sütünk a következőkből:

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 kk. Nature Cookta Himalája só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • ásványvíz vagy szódavíz a hígításhoz
  • kókuszzsír a sütéshez

A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, palacsintasütőben kisütjük.
A következő krémmel megtöltjük.

Csokikrém receptje:

  • 200 ml Cocomas tejszín,
  • 200 ml kókuszolaj
  • 2 evőkanál Nature Cookta Kakaópor
  • 4 evőkanál méz (kompromisszum) akinek megengedett/ egyébként édesítőszer, pl. eritrit
  • 2-3 evőkanál őrölt mandula
  • 1 teáskanál vanília aroma

A hozzávalókat magas falú keverőtálba tesszük, kézi mixerrel néhány percig habosra keverjük.
Ezzel kenjük meg egyesével a palacsintákat, majd a közepükre egy hámozott banánt fektetünk és feltekerjük, néhány órai lehűtés után felszeleteljük ujjnyi vastagra.