Csoda palacsinta

Beküldte: Rakó Éva

 

Gesztenyeliszttel készült paleocsinta receptje:

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1kk. Nature Cookta Himalája só
  • 1kk. szódabikarbóna
  • ásványvíz vagy szódavíz a hígításhoz
  • kókuszzsír a sütéshez

A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, palacsintasütőben kisütjük.
A következő töltelékkel megtöltjük.

Hozzávalók a mazsolás kókusztúró elkészítéséhez:

  • 6 ek. darált kókuszreszelék
  • fél citrom leve
  • 1 citrom lereszelt héja
  • édesítő ízlés szerint 3-4 ek. porrá őrölt eritrit
  • 1 Cocomas fele/ kb.1- 1,5 dl / kókusztejszín-kókuszkrém
  • 1 dl forró víz
  • 1 tk. Nature Cookta Útifű maghéj
  • 1 ek. vanília aroma vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 marék mazsola / elhagyható, aki nem szereti/

A darált kókuszreszelékhez hozzáadjuk az útifű maghéjat, leöntjük a forró vízzel, 10 percig állni hagyjuk. Beletesszük a reszelt citromhéjat, citrom levet, édesítőt, vaníliát, és a mazsolát. Annyi Cocomassal /kókuszkrémmel/ összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Ezzel a megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük, kapcsos tortaformába csigaalakban elrendezzük, tetejére a következő keveréket ráöntjük és eloszlatjuk: 1 Cocomas /kókuszkrém/ 2 db tojással, édesítővel és vaníliával elkeverve.
Sütőben 180 fokon /alsó-felső/ kb. 25-30 percig szép pirosra sütjük.