Csoda palacsinta
Beküldte: Rakó Éva
Gesztenyeliszttel készült paleocsinta receptje:
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt
- 3 tojás
- 1,5 dl kókusztej
- 1kk. Nature Cookta Himalája só
- 1kk. szódabikarbóna
- ásványvíz vagy szódavíz a hígításhoz
- kókuszzsír a sütéshez
A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, palacsintasütőben kisütjük.
A következő töltelékkel megtöltjük.
Hozzávalók a mazsolás kókusztúró elkészítéséhez:
- 6 ek. darált kókuszreszelék
- fél citrom leve
- 1 citrom lereszelt héja
- édesítő ízlés szerint 3-4 ek. porrá őrölt eritrit
- 1 Cocomas fele/ kb.1- 1,5 dl / kókusztejszín-kókuszkrém
- 1 dl forró víz
- 1 tk. Nature Cookta Útifű maghéj
- 1 ek. vanília aroma vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 marék mazsola / elhagyható, aki nem szereti/
A darált kókuszreszelékhez hozzáadjuk az útifű maghéjat, leöntjük a forró vízzel, 10 percig állni hagyjuk. Beletesszük a reszelt citromhéjat, citrom levet, édesítőt, vaníliát, és a mazsolát. Annyi Cocomassal /kókuszkrémmel/ összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Ezzel a megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük, kapcsos tortaformába csigaalakban elrendezzük, tetejére a következő keveréket ráöntjük és eloszlatjuk: 1 Cocomas /kókuszkrém/ 2 db tojással, édesítővel és vaníliával elkeverve.
Sütőben 180 fokon /alsó-felső/ kb. 25-30 percig szép pirosra sütjük.