Csirkes_spargas_piteHozzávalók a szezámmaglisztes, csirkés pitéhez:

a tésztához:
150 g Nature Cookta Szezámmagliszt
50 g kesudió
50 g Nature Cookta Tápióka keményítő
¼ kk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
nagy csipet só
100 g N&Z Kókuszolaj
2 M-es méretű tojás

a töltelékhez:
1 fél csirkemell
kis csokor spárga
2 újhagyma, zöld szárával együtt
2 tk. fűszerkeverék
kis csokor friss petrezselyem
Nature Cookta Himalája fehér só
frissen őrölt fehér bors
7 L-es méretű tojás
2 dl mandulatejszín
1 dl mandulatej

a spárgához:
kb. 1,5 liter víz
fél citrom leve
csipet só

a fűszerkeverékhez:
ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony

a forma kikenéséhez:
N&Z Kókuszolaj

A pite elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A spárga fás végét eltávolítjuk, sós, citromos vízben roppanósra pároljuk. Leszűrjük és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Kókuszolajjal kikenünk egy 28 cm átmérőjű, fém, kivehető aljú pitesütő formát. A tésztát a formába egyengetjük. Beletesszük a húst, az újhagymát, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. A tojásokat a mandulatejszínnel, a tejjel, 2 tk. fűszerkeverékkel, sóval, borssal összekeverjük, a tésztára öntjük. A pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Paradicsom salátával tálaljuk.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Csirkés, spárgás pite
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)