Laczkó Zsuzsanna receptje

glutén-, állati tej-, tojásmentes, vegán

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tisztított, darabolt csicsókát 3 dl ízlés szerint sózott vízben puhára főzzük, majd az egészet simára leturmixoljuk, hozzáadunk 2 evőkanál kókuszolajat. A szárazanyagokat a szódabikarbóna kivételével mind egy tálba mérjük, jó alaposan összekeverjük, majd a szódabikarbónát is hozzáadjuk, amit azonnal egy teáskanál citromlével kipezsegtetünk. A még meleg leturmixolt csicsókát is a tálba öntjük és eldolgozzuk, két cipót formázunk, amit kb. fél órára pihenni hagyunk. Ha túl lágy-ragadós volna bambuszrosttal tudunk rajta enyhíteni. Ezután elnyújtjuk, ha szükséges bambuszrosttal alá-fölé lisztezve, de szilikon lapon, szilikonos nyújtófával nem ragadós. Felcsíkozzuk, daraboljuk, nudli formára sodorjuk, éppen hogy csak mozgó forró vízbe dobjuk. Ha a tetejére kezdenek jönni a nudlik, akkor már pár pillanat és kész is. Ne főzzük túl, szedjük tálba, hogy ne ragadjon össze, locsoljuk meg folyékony kókuszolajjal.

Ízlés szerint tálaljuk, én a képen látható nudlit darált törökmogyoróval + por eritrittel szórtam meg.

 

 

Recept
recipe image
Recept neve
Csicsóka nudli
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő