Brownie
Beküldte: Laczkó Zsuzsanna
Hozzávalók:
- 50 gramm Nature Cookta Kókuszliszt,
- 20 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
- 20 gramm Nature Cookta Gesztenyeliszt,
- 50 gramm Nature Cookta Holland Kakaó,
- 110 gramm kókuszkrém,
- 20 gramm Nature Cookta VCO Kókuszolaj,
- 210 gramm aprított főtt cékla,
- 110 gramm víz,
- 10 gramm zselatin por,
- ízlés szerint Nature Cookta Nyírfacukor, xilit,
- 5 gramm Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna + 1-2 teáskanálnyi bio citrom leve.
Elkészítés:
A zselatint a kimért langyos vízbe áztatjuk, langyos helyen tartjuk. A céklát enyhén sós vízben megfőzzük, a vízből kivéve pürésítjük a kókuszkrémmel és a zselatinos vízzel, édesítjük ízlés szerint. A kókuszlisztet, tápióka keményítőt, gesztenyelisztet, kakaóport egy tálba mérjük, csomómentesre keverjük, tetejére szórjuk a szódabikarbónát amit a citrom levével kipezsegtetünk. A folyékony céklás masszát is ráöntjük, összekeverjük, tetszés szerinti szilikonos formá(k)ba kanalazzuk. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig.
4-5 főnek kávé mellé feltálalható, 14 db lett belőle. Elkészítési idő pedig – feltételezve azt hogy a céklát kuktában / gyorsfőzőben főzzük – akkor kb. 60 perc.