Brownie

Beküldte: Laczkó Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • 50 gramm Nature Cookta Kókuszliszt,
  • 20 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
  • 20 gramm Nature Cookta Gesztenyeliszt,
  • 50 gramm Nature Cookta Holland Kakaó,
  • 110 gramm kókuszkrém,
  • 20 gramm Nature Cookta VCO Kókuszolaj,
  • 210 gramm aprított főtt cékla,
  • 110 gramm víz,
  • 10 gramm zselatin por,
  • ízlés szerint Nature Cookta Nyírfacukor, xilit,
  • 5 gramm Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna + 1-2 teáskanálnyi bio citrom leve.

Elkészítés:

A zselatint a kimért langyos vízbe áztatjuk, langyos helyen tartjuk. A céklát enyhén sós vízben megfőzzük, a vízből kivéve pürésítjük a kókuszkrémmel és a zselatinos vízzel, édesítjük ízlés szerint. A kókuszlisztet, tápióka keményítőt, gesztenyelisztet, kakaóport egy tálba mérjük, csomómentesre keverjük, tetejére szórjuk a szódabikarbónát amit a citrom levével kipezsegtetünk. A folyékony céklás masszát is ráöntjük, összekeverjük, tetszés szerinti szilikonos formá(k)ba kanalazzuk. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig.

4-5 főnek kávé mellé feltálalható, 14 db lett belőle. Elkészítési idő pedig – feltételezve azt hogy a céklát kuktában / gyorsfőzőben főzzük – akkor kb. 60 perc.