Avokádókrémes torta

Beküldte: Forgács Klára

Elkészítési idő: kb. 40 perc + 20 perc sütés +1 óra hűtés

Hozzávalók 8 szelethez:

Tészta:
  • 60 g sütőtök
  • 30 g Nature Cookta Kókuszolaj
  • 30 g kókuszvirágcukor
  • 30 g méz
  • 2 tojás
  • 30 g Nature Cookta Lenmagliszt
  • 30 g Nature Cookta Tápióka Keményítő
  • 20 g Nature Cookta Holland Kakaó
  • 1 kk. (4 g) Nature Cookta Szódabikarbóna
  • csipet só
Krém:
  • 2 db avokádó (120 g tisztítva, magozva)
  • 1 lime héja és leve
  • 20 g Nature Cookta Kókuszolaj
  • 80 g méz
  • 2 g Nature Cookta Pektin
  • 200 ml növényi tej

Elkészítés:

Botmixerrel összeturmixolom a nyers, lereszelt sütőtököt, mézet, és kókuszolajat. A  tojássárgájákat és a kókuszvirágcukrot habverővel krémesre keverem. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habbá verem. Összekeverem a száraz hozzávalókat, belekanalazom a sütőtökös keverékbe, hozzáadom a tojássárgájás krémet, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérjehabot is. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, majd beleöntöm a masszát. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm-tűpróbával ellenőrzöm.

Közben elkészítem a krémet:
Egy tálba belereszelem a lime héját, belecsavarom a levét, hozzáadom az avokádót és a mézet. A növényi tejbe belekeverem a pektint, felforralom, 2-3 percig főzöm. Miután langyosra hűlt, hozzákeverem a kókuszolajat, majd az avokádós keverékhez öntöm és botmixerrel simára turmixolom. Ezután a tortalapot megkenem a lágy krémmel, hűtőszekrényben hagyom megszilárdulni.

A mennyiségek 16 cm-es tortaformára vonatkoznak, 22 cm-es formához duplázzuk a mennyiséget.