aszalt_szilvas_fankHozzávalók az aszalt szilvás, mákos fánkhoz:

100 g darált mák
40 g Nature Cookta Mandulaliszt
½ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
csipet só
5 ek. kókuszolaj
1 ek. citromlé
½ citrom reszelt héja
½ narancs reszelt héja
1 kk. őrölt fahéj
5 M-es méretű tojás
70 g Nature Cookta Nyírfacukor
1 vaníliarúd magjai
100 g reszelt cukkini
100 g apróra vágott, puha aszalt szilva
kb. 8 darabhoz

a forma kikenéséhez: kókuszolaj

A fánk elkészítése:

A mákot, a mandulalisztet, a sót, az őrölt fahéjat, a szódabikarbónát elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a nyírfacukorral kihabosítjuk, folyamatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. A tésztát néhány percig tovább habosítjuk. Beledolgozzuk a narancs és a citrom héját, a vaníliát, a cukkinit, majd felváltva a száraz hozzávalókat és a tojásfehérje habot.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A fánkformánkat alaposan kikenjük kókuszolajjal. A tésztát a formák ¾-éig töltjük, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemények megsültek-e. Tálaláskor meghintjük nyírfaporcukorral. A fánkok tetejét csokoládéval is bevonhatjuk.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Aszalt szilvás, mákos fánk
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)