Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a vanília sodóhoz:

  • fél tasak bourbon vaníliás krémpudingpor
  • 2 tojás sárgája,
  • kb. 6 dl növényi tej,
  • ízlés szerint édesítő (én glicin port használtam),

Elkészítés:

A szárazanyagokat kimérjük, alaposan összekeverjük. A tojásokat feltörjük és villával felverjük. Langyos vízben/növényi tejben feloldjuk a mézet, hozzácsavarjuk a citromlét és a szárazanyagokra öntjük, majd a felvert tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan összekeverjük előbb spatulával, amíg folyékony, majd ahogy a lisztek megszívják magukat, kézzel is összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük. Szilikon lapon elnyújtjuk, pogácsákat szaggatunk.

A pogácsákat langyosra melegített, folyékony állagú kókuszolajba mártjuk, majd édesítőszeres, darált dióban hempergetjük meg. Ezután kókuszolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, két rétegben. A rétegek között darált dióval pluszba megszórhatjuk hogy még diósabb legyen.

180 Celsius fokos sütőben kb. 40 perc alatt sül készre. A sütés utolsó tíz percében, ha túlságosan barnulna a teteje, érdemes alufóliával befedni.

A vaníliasodó elkészítéséhez a tojássárgáját a pudingporral kikeverjük, hozzáadjuk a növényi tejet és folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Folyékonyabb, azaz sodós állaga lesz, nem dermedős, sűrű puding végeredményt kapunk. Utólag édesítjük egyéni diéta és ízlés alapján.

Megosztás:
  • 19
  •  
  •  
  • 1
  •