Hozzávalók a mandulalisztes pitéhez:
a tésztához:
150 g Nature Cookta Mandulaliszt
50 g finomra őrölt mandula
50 g Nature Cookta Tápióka keményítő
¼ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
csipet só
100 g puha kókuszolaj
2 ek. porcukor Nature Cookta Nyírfacukorból
3 M-es tojás
28 cm-es, kivehető aljú, fém pitesütő forma
a forma kikenéséhez:
kókuszolaj
az almás részhez:
4 nagyobb alma, meghámozva, kockákra vágva
10 szem aszalt szilva, negyedekre vágva
1/2 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
1 ek. porcukor Nature Cookta Nyírfacukorból
a dióhabhoz:
3 L-es tojás, szétválasztva
150 g pirított, darált dió
3 ek. Nature Cookta Nyírfacukor
csipet só
½ kk. őrölt fahéj
½ citrom reszelt héja
továbbá:
sárgabarack dzsem
A pite elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük, majd a kókuszolajjal kikent formába egyengetjük, villával megböködjük. Megkenjük sárgabarack dzsemmel. Hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Az almát a fahéjjal, a citromhéjjal és a nyírfacukorral félig megpároljuk, kihűtjük. Az aszalt szilvával együtt a tésztára simítjuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a nyírfacukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk a darált diót, a fahéjat és óvatosan a tojásfehérje habot. A dióhabot az alma tetejére halmozzuk. A pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, szeleteljük.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.