Almas_diohabos_pite_400Hozzávalók a mandulalisztes pitéhez:

a tésztához:
150 g Nature Cookta Mandulaliszt
50 g finomra őrölt mandula
50 g Nature Cookta Tápióka keményítő
¼ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk. citromlé
csipet só
100 g puha kókuszolaj
2 ek. porcukor Nature Cookta Nyírfacukorból
3 M-es tojás
28 cm-es, kivehető aljú, fém pitesütő forma

a forma kikenéséhez:
kókuszolaj

az almás részhez:
4 nagyobb alma, meghámozva, kockákra vágva
10 szem aszalt szilva, negyedekre vágva
1/2 kk. őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
1 ek. porcukor Nature Cookta Nyírfacukorból

a dióhabhoz:

3 L-es tojás, szétválasztva
150 g pirított, darált dió
3 ek. Nature Cookta Nyírfacukor
csipet só
½ kk. őrölt fahéj
½ citrom reszelt héja

továbbá:
sárgabarack dzsem

A pite elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük, majd a kókuszolajjal kikent formába egyengetjük, villával megböködjük. Megkenjük sárgabarack dzsemmel. Hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Az almát a fahéjjal, a citromhéjjal és a nyírfacukorral félig megpároljuk, kihűtjük. Az aszalt szilvával együtt a tésztára simítjuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a nyírfacukorral fehéredésig keverjük. Beledolgozzuk a darált diót, a fahéjat és óvatosan a tojásfehérje habot. A dióhabot az alma tetejére halmozzuk. A pitét 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, szeleteljük.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Almás, dióhabos pite
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)