Útifű maghéj lisztAz útifű maghéjnak már az őrleményét is beépítheti a mindennapos étkezésébe. A sokrétűen felhasználható konyhai alapanyag kiváló zselésítő és sűrítő hatással bír. Alkalmazásával tökéletes állagú ételeket készíthet.

A Nature Cookta Útifű maghéj liszt más termékekkel ellentétben nagy tisztaságú alapanyagból készül, ennek köszönheti példátlan minőségét. Az útifű maghéj darálás után is meg tudta őrizni ezt a kiemelkedő tisztaságot. Növényi eredete miatt nagy segítség a konyhában a vegetáriánusoknak, a diéták követőinek.

A népszerű útifű maghéj

Az egyiptomi útifű és a Magyarországon is megtalálható lándzsás útifű csak a nevében és a kinézetében hasonlít egymásra. Az Indiában és Iránban őshonos növény, kedveli a napsütést, azonban a talaj és a csapadék mennyiségére vonatkozóan nem nagyok az igényei. A szárazságkedvelő Psyillium Husk leveleit régóta fogyasztják salátaként, a magját pedig évszázadok óta használják gyógyászati célokra. A csodaszerként számon tartott növény ma újra aranykorát éli. Különlegessége a vízmegkötő tulajdonsága, képes a tömegének sokszorosát kitevő mennyiségű vizet magába szívni. Az egynyári növény magja ma már nem csak a cöliákiások, glutén-érzékenyek körében népszerű alapanyag. Neve a görög „psylla” szóból eredeztethető, melynek jelentése bolha. Egy-egy növény körülbelül 15.000 bolhára emlékeztető magot rejt magában.

Az útifűmagról további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat:
(https://en.wikipedia.org/wiki/Psyllium_seed_husks)

 

Útifű maghéj liszt a konyhában

A Nature Cookta Útifű maghéj liszt nagyszerűen felhasználható sütemények és tortakrémek készítéséhez. A finomságoknál a zselatin kiváltására is alkalmazhatja, ugyanis sokkal könnyebb a vele való munka, valamint a kívánt állag elérése is mindig garantált. Mivel növényi eredetű alapanyag, ezért a vegetáriánusoknak is kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Az útifű maghéjból készített liszt -úgy mint a nyersanyag-, kiválóan alkalmas főzelékek, levesek, mártások sűrítéséhez. Pékáruk készítésénél a tésztákba keverve javíthatunk azok állagának minőségén, megakadályozza bevizesedésüket. A Nature Cookta Útifű maghéj liszt használatát a nap bármely étkezésébe beépíthetjük. Bármely diétába, a nap bármely étkezésébe beilleszthető konyhai alapanyag, legyen szó reggeliről, főételről vagy desszertről. Zselésítő képessége miatt a pudingok is hibátlan állagúak és ízűek lesznek.

Fontos, hogy alkalmazása mellett megfelelő mennyiségű vizet is fogyasszunk. A kísérő folyadék grammonként 30 ml.

Az útifű maghéj liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Tartalmaz: útifű maghéj liszt

Kiszerelés: 250 gramm