Túrógombóc

Hozzávalók:

a gombóchoz:
300 gramm totu
2 L-es méretű tojás
csipet só
½ vaníliarúd magjai
3 ek. zabpehely
3 ek. Nature Cookta Útifű maghéj
1 kisebb citrom reszelt héja
1 kisebb citrom leve
4 ek. Nature Cookta Eritritol 

a prézlihez:
90 g darált dió
3 ek. Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt
3 ek. Nature Cookta Útifű maghéj
2 tk. őrölt fahéj
3 ek. Nature Cookta Eritritol

Elkészítése:

A prézli hozzávalóit összekeverjük. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrógombóc hozzávalóit – a tojásfehérjehab kivételével – alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot is. A masszát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon. Amennyiben a tészta túl nedves, és az állaga megkívánja, további zabot adhatunk hozzá. Ekkor a masszát még visszatesszük 15 percre a hűtőbe, hogy a zab felvegye a nedvességet. A masszából tetszőleges méretű gombócokat formálunk, melyeket a prézliben megforgatunk. A gombócokat közepes méretű sütőtálba rendezzük, a maradék prézlit mellészórjuk. A túrógombócot az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy addig, amíg a prézli meg nem pirul, megsütjük. Miután kihűlt, dzsemmel tálaljuk.

Előkészítés: 10 perc
Pihentetés: 30 perc
Sütés: 170°C, kb. 30 perc

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Túrógombóc
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő