Laczkó Zsuzsanna receptje

tej- és gluténmentes, vegán recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 dkg quinoát szárazon kimérünk, majd jó alaposan folyó víz alatt addig mossuk, amíg már nem habosodik a víz. Egy tűzálló edényben csipet sóval és 3-4 dl tisztított vízzel teljesen szétfőzzük, majd az egészet langyosra hűtjük, és turmixgéppel a legerősebb fokozaton – ha szükséges a gépet közben pihentetve – homogénné turmixoljuk. Ezután kiegészítjük tisztított vízzel összesen 600 gramm mennyiségre.

Az így elkészített tej kiváló alap sós mártásokhoz, öntetekhez, vagy további sütéshez, főzéshez, erjesztéshez az állati tej pótlására az arra érzékenyeknél.

Desszertekhez süteményekhez önmagában nem, csak keverve pl. kókusztejjel, vagy diófélékből (pl. mandula-, mogyorótej, azoknak akik nem érzékenyek rá) készült tejjel keverve ideális, mivel szólóban nem édeskés ízvilágú.

Recept
recipe image
Recept neve
Quinoa tej
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő