Laczkó Zsuzsanna receptje

Glutén-, állati tej-, tojásmentes, vegán recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

Magasfalú edénybe vagy pohárba pakoljuk a hozzávalókat a fenti sorrendet megtartva, (quinoa tej, dijoni mustár, citromlé, só, olaj). Ezután a botmixerrel a legmagasabb fokozaton, kb. 30 másodperc alatt (fel és le történő mozgással óvatosan, hogy ne fröccsenjen ki, de azért levegőt kapjon a massza) homogénné keverjük. Fontos, hogy magasfalú pohárban legyenek a hozzávalók, épp hogy csak a botmixer feje beleférjen az edénybe. Nagyjából 30 másodpercnél tovább ne mixeljük, mert túl folyóssá válhat. Ha szeretnénk, akkor még utána ízesíthetjük törött borssal vagy sóval, citromlével. Utánízesítést követően már elég kanállal átkeverni.

Recept
recipe image
Recept neve
Quinoa majonéz - veganéz - quinoéz
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő