Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

Folyó víz alatt, szűrő segítségével alaposan átmossuk a quinoa-t, jól lecsepegtetjük, majd egy éjszakára (8-10 óra) tiszta vízbe áztatjuk úgy, hogy kb. egy-két ujjnyi víz ellepje. Ha eltelt az idő, újra átmossuk a quinoa szemeket, majd késes aprítóba tesszük. Sót adunk hozzá és 1,25 dl vizet, majd jó alaposan átmixeljük. Kb. fél-egy napot hagyjuk pihenni a masszát szobahőmérsékleten, időnként átkeverve.
A kimért chia magot 1,25 dl vízbe tesszük legalább fél, de akár két-három órára is.
A sütőt előmelegítjük 190 Celsius fokra.
A beáztatott chia magot a megtisztított, aprított sárgarépával együtt késes aprítóval átmixeljük, hozzákeverjük a sós quinoa-masszát, majd a kókuszolajat és a szódabikarbónát (amit előzőleg a bio citrom levével kipezsegtettünk).
A masszát tetszés szerinti szilikon formákba öntjük és hőlégkeverésen 190 Celsius fokon 10-15 percig, majd a sütési hőmérsékletet mérsékelve 175 Celsius fokra még kb. 40 percig (tűpróbával) sütjük. A sütési idő sütőnként eltérő lehet.

Recept
recipe image
Recept neve
Quinoa-chia péksütemény (glutén, állati tej-, tojásmentes, vegán recept)
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő