Mini csöröge fánk, paleoósan

Beküldte: Gerda

Hozzávalók (2 személyre):

  • 8-10 dkg Nature Cookta Makadámdióliszt (vagy Nature Cookta Gesztenyeliszt)
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg lágy vaj
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 5 cl jamaikai rum (60°)
  • 3 evőkanál Nature Cookta Eritritol
  • 1 késhegynyi Stevia
  • 1 kevés só
  • 1 mokkáskanál Nature Cookta Szódabikarbóna
  • 1-2 kanálnyi citromlé (vagy vízben oldott Nature Cookta Citromsav)

A kisütéshez: Nature Cookta Kókuszolaj
A megszóráshoz: porrá őrölt Nature Cookta Eritritol (Nature Cookta Holland Kakaó / vanília kivonat)

Elkészítés:

A 3 tojássárgáját a vajjal, rummal, vaníliával, sóval, Steviával, szódabikarbónával és 3 kanál eritritollal habosra keverünk. Hozzáadunk annyi Nature Cookta Makadámdiólisztet, hogy fakanállal összegyúrva egy masszív tésztagombócot kapjunk. Ezt jól becsomagoljuk egy hűtőtasakba, és pihentetni a hűtőbe tesszük. A liszt ezalatt a rumból felveszi a vizet és felpuhul. (Az alkohol meg majd sülés közben elpárolog!)
Két óra múlva elővesszük, átgyúrjuk, hozzádolgozzuk a citromlevet, majd szilikonlapon, sütőfólia alatt, kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. (Leragadás ellen Nature Cookta Mandulalisztet használunk szórásra.)
Derelyemetszővel feldaraboljuk, vagy süteményszaggatóval formákat vághatunk ki belőle.
Bőséges, forró kókuszolajban gyorsan átsütjük. Vigyázat, könnyen odakap, hisz alig kell sütni, máris kész! Papírtörlőre kiszedjük, még melegen megszórjuk (vaníliás vagy kakaós) poreritritollal.

Elkészítési idő: kétszer fél óra, közben 2 óra pihentetés a hűtőben

Megjegyzés:
Sütőben, sütőlapon is megsüthető, közepes hőmérsékleten.
Omlós, kekszszerű teasütemény lesz belőle. (Csokimázzal bevonható.)