Kókuszos-narancsos torta

Beküldte: Székesvári Erika

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 evőkanál darált mandula
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál darált mogyoró
  • 1 púpozott evőkanál Nature Cookta Mandulaliszt
  • 3 tojás
  • citromlé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só

A száraz hozzávalókat egy tálban összevegyítjük. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és annyi citromlevet, hogy sűrű, de keverhető legyen. A tojásfehérjéket felverjük habbá, és több részletben, óvatosan hozzáadjuk. Nagyon habos, könnyű keverékünk lesz. Egy 20×27 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral (ha biztosra akarunk menni a sütőpapírt nagyon vékonyan megkenhetjük vajjal), ebbe simítjuk a keveréket. Kb. ujjnyi vastag legyen. Közepes tűzön 20 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk hűtőrácsra és teljesen kihűtjük. Ezután húzzuk csak le a sütőpapírt róla.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 evőkanál Nature Cookta Kókuszliszt
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • apróra vágott narancshéj-befőtt ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • 15 dkg vaj

A vaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük, a tejjel felöntjük és lassú tűzön összefőzzük. Ha túl darabos-sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk még. Kihűtjük. Kikeverjük a vajat, és a kókuszkrémet hozzáadva habosra keverjük az egészet.

A tésztát két egyforma darabra vágjuk, krémmel összeállítjuk, kívül is körbekenjük vele. Narancshéj-befőtt darabokkal díszítjük.

A recept négy személyre elegendő desszert.
Elkészítési ideje 1 óra (ha a köztes hűtési időt nem számolom).