Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
- 4 szelet édesvízi hal,
- 1 nagyobb vagy két kisebb patisszon, (cukkini vagy más tökféle is bátran használható),
- kb. egy evőkanál Nature Cookta special Tápióka keményítő,
- 1 csokor kapor,
- 4 dkg Nature Cookta Quinoa,
- 1-2 teáskanál/ízlés szerinti mennyiségű Nature Cookta Rózsaszín Himalája só,
- 3-4 fokhagymagerezd,
- 1 bio citrom leve,
- 1-2 teáskanál kurkuma por,
- N&Z Kókuszolaj a hal pácolásához és sütéséhez, valamint a tökök párolásához
Elkészítés:
A halszeleteket zúzott fokhagymával, kevés bio citromlével és rózsaszín himalája sóval, valamint folyékony állagú kókuszolajjal, és aprított kaporral bepácoljuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jobban összeérjenek.
4 dkg quinoát szűrőben alaposan átmosunk, egy csipet himalája só felhasználásával 5 dl vízben szétfőzzük, majd krémesre turmixoljuk. A tisztított és felkockázott tököket kevés sóval kis kókuszolajon fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük a quinoa tejjel, amiben előzetesen csomómentesre kevertünk kb. egy evőkanálnyi tápióka keményítőt. A főzeléket közepes lángon besűrítjük, citromlével és apróra vágott kaporral ízesítjük, valamint a színe kedvéért kurkuma port is teszünk hozzá.
A bepácolt halszeleteket forró kókuszolajon gyorsan kisütjük, a kapros tökfőzelékkel kínáljuk.