Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A halszeleteket zúzott fokhagymával, kevés bio citromlével és rózsaszín himalája sóval, valamint folyékony állagú kókuszolajjal, és aprított kaporral bepácoljuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jobban összeérjenek.

4 dkg quinoát szűrőben alaposan átmosunk, egy csipet himalája só felhasználásával 5 dl vízben szétfőzzük, majd krémesre turmixoljuk. A tisztított és felkockázott tököket kevés sóval kis kókuszolajon fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük a quinoa tejjel, amiben előzetesen csomómentesre kevertünk kb. egy evőkanálnyi tápióka keményítőt. A főzeléket közepes lángon besűrítjük, citromlével és apróra vágott kaporral ízesítjük, valamint a színe kedvéért kurkuma port is teszünk hozzá.

A bepácolt halszeleteket forró kókuszolajon gyorsan kisütjük, a kapros tökfőzelékkel kínáljuk.

Recept
recipe image
Recept neve
Halszeletek tökös-kapros quinoa főzelékkel
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő