Forró csoki paleoósan

Beküldte: Sajó Anna

Hozzávalók (1 személyre):

  • 2 púpos teáskanál Nature Cookta Kakaópor
  • 2-3 teáskanál Nature Cookta Eritritol
  • késhegynyi Stevia
  • csipet só
  • 1-2 tojás sárgája
  • 1 kanál (2 dkg) Nature Cookta VCO Kókuszolaj
  • 1 evőkanál Kollagén peptid por
  • 2 – 2,5 dl forró víz (tisztított ivóvíz)

Elkészítés:

  1. a, Pár csepp meleg vízzel simára keverjük a kakaóport (és egy ici-pici sót),
    b, felhígítjuk 1 dl vízzel és kavargatva felfőzzük..
  2. a, Egy másik edényben fél deci forró vízbe beletesszük először a kókuszolajat hogy olvadjon, majd az Eritritolt (és a Steviát), 1 kanál Kollagén peptid port és két frissen megmosott, szárazra törölt, kettéválasztott tojás sárgáját.
    b, tejhabosítóval összeturmixoljuk
  3. Összetöltjük egy nagyobb pohárban (először a kakaót), meleg vízzel utána töltünk, ha szükséges.
  4.  Tejhabosítóval habosra keverjük

Elkészítési idő: 15 perc

Megjegyzés:

  1. Használhatunk hozzá egyszerű Nature Cookta Kókuszolajat is, akkor egy 2 cm-es vaníliarúd darabka kikapart belsejével ízesíteni kell.
  2. Felnőttek a kakaófőzést lefőtt kávéval is kiválthatják, ha habos kávét szeretnének inkább inni. Ebbe 1 tojássárgája elegendő. Gyorsabban, 5-8 perc alatt, elkészül.