Szilvadzsem

Hozzávalók:

3 kg szilva
2 egész fahéjrúd
2 dl vörösbor
250 g Nature Cookta Eritritol
20 g Nature Cookta Pektin
1 kk. Nature Cookta Citromsav

Elkészítés:

A szilvát megmosom, negyedekre vágom. A fahéj rudakkal és a vörösborral együtt lábasba teszem. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve felforralom, amikor a gyümölcs megpuhult, kiveszem a fahéj rudakat, és a lekvárt leturmixolom. A dzsemet folyamatosan kevergetve újra felforralom, majd közepes lángon további 30 percig főzöm. A pektint az eritritollal és a citromsavval elkeverem, a gyümölcspéphez adom. A dzsemet további 5 percig forralom, ezt követően csírátlanított üvegekbe töltöm. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítom, és száraz dunsztba téve hagyom őket kihűlni. A tartósítószer nélküli dzsemet felbontás után hűtőben tárolom, és mihamarabb elfogyasztom.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Fahéjas, vörösboros szilvadzsem
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)