Hozzávalók:
3 kg szilva
2 egész fahéjrúd
2 dl vörösbor
250 g Nature Cookta Eritritol
20 g Nature Cookta Pektin
1 kk. Nature Cookta Citromsav
Elkészítés:
A szilvát megmosom, negyedekre vágom. A fahéj rudakkal és a vörösborral együtt lábasba teszem. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve felforralom, amikor a gyümölcs megpuhult, kiveszem a fahéj rudakat, és a lekvárt leturmixolom. A dzsemet folyamatosan kevergetve újra felforralom, majd közepes lángon további 30 percig főzöm. A pektint az eritritollal és a citromsavval elkeverem, a gyümölcspéphez adom. A dzsemet további 5 percig forralom, ezt követően csírátlanított üvegekbe töltöm. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítom, és száraz dunsztba téve hagyom őket kihűlni. A tartósítószer nélküli dzsemet felbontás után hűtőben tárolom, és mihamarabb elfogyasztom.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.