datolyas_400Hozzávalók a datolyás süteményhez:

140 g puha datolya, apróra vágva
3 L-es méretű tojás
60 g N&Z Kókuszolaj
kb. 1,5 dl mandulatej
70 g Nature Cookta Nyírfacukor
55 g Nature Cookta Kakaópor (20-22%)
10 g Nature Cookta Lenmagliszt
45 g Nature Cookta Mandulaliszt
1 csapott kiskanál Nature Cookta Konjac liszt
csipet só
1 tk. őrölt fahéj
1 vaníliarúd magjai
½ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 tk.citromlé

A sütemény elkészítése:

A száraz hozzávalókat elkeverjük. A tojásokat a nyírfacukorral – gépi habverővel – kihabosítjuk, folyamatosan beledolgozzuk a kókuszolajat, majd a mandulatejet, a citromlét, a vaníliarúd magjait, a fahéjat és a száraz hozzávalókat. Ha szükséges, még egy kevés mandulatejet adjunk hozzá. A tésztának nem szabad túl hígnak lennie. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit, a tésztát beleöntjük. A süteményt 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Datolyás sütemény
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)