Csokikrémes banános palacsinta-csiga
Beküldte: Rakó Éva
Gesztenyelisztes paleocsintát sütünk a következőkből:
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt
- 3 tojás
- 1,5 dl kókusztej
- 1 kk. Nature Cookta Himalája só
- 1 kk. szódabikarbóna
- ásványvíz vagy szódavíz a hígításhoz
- kókuszzsír a sütéshez
A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, palacsintasütőben kisütjük.
A következő krémmel megtöltjük.
Csokikrém receptje:
- 200 ml Cocomas tejszín,
- 200 ml kókuszolaj
- 2 evőkanál Nature Cookta Kakaópor
- 4 evőkanál méz (kompromisszum) akinek megengedett/ egyébként édesítőszer, pl. eritrit
- 2-3 evőkanál őrölt mandula
- 1 teáskanál vanília aroma
A hozzávalókat magas falú keverőtálba tesszük, kézi mixerrel néhány percig habosra keverjük.
Ezzel kenjük meg egyesével a palacsintákat, majd a közepükre egy hámozott banánt fektetünk és feltekerjük, néhány órai lehűtés után felszeleteljük ujjnyi vastagra.