Almás pite

Beküldte: Rodionova Jelena

Elkészítési idő: kb. 1-1,5 óra
Adag: kb. 20×30 cm pite, 4 főre elegendő

Hozzávalók:

  • 150 g 12%-os tejföl
  • 250 g Nature Cookta Mandulaliszt
  • 50 g Nature Cookta Kókuszliszt
  • 1 kiskanál bio sütőpor
  • 1 tojás
  • 100 g kókuszolaj
  • 150 g kókuszvirágcukor
  • 1,5 kiló édesebb alma
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1,5 kanál bio zabpehely

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le. Kis tűzre tegyük párolni és adjunk hozzá kókuszvirágcukrot és fahéjat. Kb. 15 percen át pároljuk így, amíg a cukor el nem olvad benne. Kapcsoljuk ki alatta a tüzet és hagyjuk pihenni.
A tejfölt, a lágy kókuszolajat, a tojást alaposan keverjük össze egy tálban, és adjunk hozzá egyforma kis adagokban először sütőporral összekevert, átszitált mandulalisztet, majd keverjünk bele azonos kis adag kókuszlisztet is. Lehet, hogy több lisztre lesz szükség, a lényeg, addig adagoljunk még liszteket hozzá, amíg kézhez nem ragadó tésztát formáztunk.
Osszuk a tésztát két részre. Az egyiket a tepsire tett sütőpapíron nyújtsuk kb. 20×30 cm négyszögletes formára. Szórjuk a tésztánkra a zabpehely felét, és helyezzük rá az almás tölteléket. Az almára ismét szórjuk a maradék zabpelyhet. Kapcsoljuk be a sütőt 190-200 fokra. A tésztánk másik felét frissen tartó fólián nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük rá az almás töltelékre. Szurkáljuk meg a tésztalapot villával. Az almás pitét kb. 10-15 percig kell sütni, és utána a kikapcsolt sütőben lehet még hagyni, pihenni.

Nagyon finom, ellenállhatatlan édesség!